Mijn ontdekking van fascia

3 jaar geleden haalde ik mijn paard Gyan van stal… stokkreupel. Hoe dat nu? Wat is er gebeurd? Geen zware training gehad, geen rare bewegingen gemaakt (althans niet dat ik wist), terrein was prima, hij was erg relaxt de laatste tijd… Kortom, deze kreupelheid kwam als donderslag bij heldere hemel.

Advies van de dierenarts: boxrust voor minimaal 2 weken. Nou daar sta je dan…

Mijn verwarring bleef. Hoe kan hij nu van de een op de andere dag (althans in mijn beleving destijds) van een lekker lopend paard naar een paard gaan dat maar op 3 benen kan staan? Wat gebeurd er in het paardenlijf? Natuurlijk, ik had wel eens gehoord van compensatie. Deed mijn paard dat ook? Hoe werkt dat eigenlijk?

Verticaal evenwicht, horizontaal evenwicht, latroflexie

Mijn stalmaatje kwam met een boek aan zetten. Moest ik eens lezen… Verder ging zij naar de Basic Balance Dagen, misschien leuk om mee te gaan? De “wat”? Eerst maar eens het boek… Verticaal evenwicht, horizontaal evenwicht, latroflexie. Voor mij nieuwe termen. Klonk logisch dat je paard eerst verticaal in evenwicht moest zijn, waarna je pas kon gaan werken aan horizontaal evenwicht en latroflexie. Maar hoe doe je dat? Toch maar mee naar die Basic Balance Dagen. 

Daar ging een wereld voor mij open….

Na het herstel van Gyan zijn we op deze voor mij nieuwe manier gaan trainen. Ik zag Gyan sterker worden, geweldig! Hij ging beter bewegen. Volgens mijn instructeur werden ook zijn fascies beter.

Zijn fascies?? Wat zijn fascies?? Ik had de term al eerder voorbij horen komen. Een vlies wat door het hele (paarden)lichaam zit en alles met elkaar verbind. Het was belangrijk dat deze los waren zodat het paard goed kon bewegen… Oké??

Er werd een workshop gegeven “Fascies deel 1”. Een deel theorie en een deel praktijk. Er werd vertelt wat fascia was en we kregen een aantal technieken aangereikt om het fascia te behandelen. Het begin van mijn nieuwe carrière naar Myofasciaal Release Therapeut.

Wil je weten hoe het verhaal verder gaat… lees dan mijn volgende blog of neem contact met mij op.

Deel dit bericht

Ange Healing maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement