Kruiden en Oliën

AngeHealing biedt naast de Myofasciaal Release Therapie en Healing tevens Kruiden en Oliën op maat. Ik meet, middels een biotensor, uit waar jouw paard behoefte aan heeft. Kruiden als aanvulling op de dagelijkse voeding. Oliën te gebruiken bij een weldadige massage maar ook ter ondersteuning en verlichting bij diverse veel voorkomende problemen. De kruiden worden geleverd door HorseComplete en de oliën zijn van DoTerra.

gezond, behandeling, paard, paardenbloem, kruiden, olien

Kruiden voor paarden

“Kruiden zijn fantastisch om in te zetten en kunnen veel problemen bij paarden en pony’s oplossen. Het is een natuurproduct en vaak ook biologisch geteeld, maar ondanks dat zijn ze niet onschuldig of onschadelijk! Kruiden kunnen een paard ook ziek of lamlendig maken, zelf dokteren met kruiden wordt daarom afgeraden!” Ik sta helemaal achter dit citaat van Jente Driessen van HorseComplete.

Middels de biotensor meet ik de kruiden specifiek voor jouw paard en bestel ik deze bij Horse Complete. Zij zijn absoluut deskundig op het gebied van kruiden.

Selectie van veilige kruiden

De kruiden die ik voor jouw paard bij HorseComplete bestel hebben zich in de loop der jaren vanzelf geselecteerd. Het zijn grotendeels inheemse kruiden (Europa) en bijna altijd veilig om te geven. Uitzonderingen hierop zijn drachtige en zogende merries, paarden met maagproblemen en bij bepaalde ziekten.

Wil je meer weten over kruiden en de toepassing voor je paard, lees dan het blog van Jente Driessen op haar website HorseComplete  of neem contact met mij op.

Oliën

De inzet van essentiële oliën voor paarden is grenzeloos. Je kan er zo ontzettend veel mee doen, maar net zoals bij de kruiden geldt hier dat je ze met kennis en kunde moet gebruiken. Ze geven ondersteuning en verlichting bij veel voorkomende problemen. Denk aan EHBO voor je paard, als je liever geen chemicaliën op je paard smeert. Maar ze hebben veel meer fysieke en mentale voordelen voor je in petto!

Wat is het?

Essentiële olie wordt ook wel etherische of aromatische olie genoemd. De olie die wordt gewonnen uit planten, struiken, vruchten, bomen etc. Elke plant heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing. Doordat het lichaam in staat is de natuurlijke stoffen te herkennen, worden er razend snel de gewenste lichaamsfuncties geactiveerd.

Hoe werkt het?

Een olie werkt zowel op fysiek, emotioneel als energetisch niveau. Zowel de tastbare materie van ons lichaam, als ook onze gedachten en emoties bestaan in feite uit elektromagnetische golven. Als daarin een verstoring komt, helpen de essentiële oliën om het proces weer in balans te brengen. Paarden zijn heel gevoelig voor de effecten van essentiële olie, omdat ze zo sensitief zijn.

Wil je meer weten? Lees dan verder op mijn blog.

kruiden, olie, doterra, angehealing, behandeling, therapie

Kruiden en Oliën zijn een goede ondersteuning om problemen bij paarden en pony's te kunnen oplossen

Ange Healing maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement