Myofasciaal Release Therapie, mrt, paarrd, fasciaal, angehealing

Myofasciaal Release Therapie

Wat is het?

Fascia is een vlies wat het hele lichaam met elkaar verbindt. Van neus tot achterbeen. Er is de oppervlakkige laag net onder de huid maar je vindt het ook dieper in het lichaam rond de organen, het lymfesysteem, om en in het spierweefsel, de banden en pezen. Omdat fascia het hele lichaam verbindt als een groot 3D-systeem heeft het dus ook invloed op het hele lichaam. Het zorgt voor bewegingsvrijheid, krachtoverbrenging, heeft een belangrijke rol bij genezing van wonden, geeft steun, vorm en vering aan het lichaam, biedt bescherming en ga zo maar door.

Fascia is rijk geïnnerveerd, bevat zenuwen en bloedvaatjes en bestaat voor 70% uit vocht. Wanneer dit vocht om wat voor reden dan ook verminderd aanwezig is, verstrakt het systeem en treedt er spanning op. Deze spanning beperkt de bewegingsmogelijkheid maar kan ook zorgen voor emotionele spanning bij het paard. Zie het als een spons. Wanneer deze nat is, is hij soepel, verend en beweegt hij mee. Is hij verdroogd, dan gebeurt het tegenovergestelde. Een strak fascia is als een te krappe jas…. Daar beweeg je ook niet lekker in en het irriteert je mateloos.

Wat houdt een behandeling in?

Door middel van verschillende technieken (stretchen, schudden, aanhoudende druk) zorgen we ervoor dat de fascia weer ontspannen en terugkeren in de juiste vorm. Daarnaast kunnen gewrichten gemobiliseerd worden. Het lijkt op massage maar is meer dan dat.

Tijdens de behandeling, worden blokkades opgeheven, herstelt de fascia zich, wordt het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd en neemt de ontspanning toe. Een behandeling waar menig paard in eerste instantie niet zo blij wordt (het is namelijk vaak best pijnlijk) maar al tijdens de behandeling zie je de dankbaarheid in de ogen toenemen.

Ervaringen met Ange healing

Wanneer is een behandeling nodig?

Bijna elk paard heeft baat bij een behandeling. Het welzijn van het paard is van vele factoren afhankelijk. Denk aan de leefomstandigheden, (te) veel of weinig beweging, voeding, zadel, hoofdstel, de training….. Ook al doen we nog zo ons best, we kunnen een paard nooit die omstandigheden bieden die tot een ideale situatie leiden. En alle factoren zijn van invloed op de gezondheid van de fascia.

Typische klachten/symptomen waaraan een fasciaverstrakking herkenbaar is zijn:

  • singelnijd
  • stijf bewegen bij opstarten wat gedurende de beweging beter wordt
  • rugklachten
  • CTO-problemen
  • toegenomen schrikkerigheid of boosheid.
 

Ik behandel een paard preventief, als een regelmatige onderhoudsbeurt, maar ook als onderdeel van een revalidatietraject.

De Fascia werkt als een spons en hoort vochtig, soepel en verend te zijn. Is hij verdroogd, dan gebeurt het tegenovergestelde.

Praktische informatie

€90,00 inclusief BTW

in combinatie met een healing € 110,00

Hoelang duurt een behandeling?

een behandeling duurt ongeveer 1.5 uur inclusief voor- en nabeschouwing

Hoeveel paarden kunnen behandeld worden?

max 3 paarden op 1 locatie

Waar vindt de behandeling plaats?

bij jou op locatie, je hoeft dus niet te reizen met je paard

Welke regio is het werkgebied van AngeHealing?

Noord- en Zuid Holland, daarbuiten mits te combineren

Kilometer-vergoeding

0 < 15 km geen
15 < 25 km € 5,00
25 < 50 km € 10,00
50 < 75 km € 20,00
Daarboven € 30,00

Ange Healing maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement